maandag 4 april 2011

Prei-citroensausje met gerookte zalm





Een eenvoudig pastasausje om je vingers bij af te likken. En dankzij de gerookte zalm heb je je portie omega-3 voor de dag ook binnen.




Ingrediënten

200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
2 dl sojaroom
geraspte schil en sap van een halve citroen
1 el olijfolie
3 hele preien, in ringen gesneden
peper en zout naar smaak
2 el bieslook, gesnipperd

Bereiding
Doe de olijfolie in een hete pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuurtje stoven tot de prei zacht is. Voeg de citroenrasp, citroensap en room toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Doe er op het laatste moment de gerookte zalm bij en laat heel even doorverwarmen (niet te lang zodat je ten volle kan genieten van de omega-3).
Lekker bij tagliatelle of papardelle!

Geen opmerkingen: