donderdag 29 september 2016

Courgette Cannelloni


Een courgetteplant die courgetten in een ijltempo aflevert, dat vraagt om experimenten.
Omdat je op een mandoline mooie schijfjes van courgette kan snijden was de verbinding met cannelloni snel gemaakt: courgette in de plaats van pasta.
Als je de anti-koolhydratenhype van het moment volgt, kan je met deze schotel en een groene salade volstaan.
Als je het, zoals ik, houdt bij evenwicht en dus toch graag wat extra koolhydraten hebt, kan je er enkele gebakken rozemarijnaardappeltjes of een stukje stokbrood bij serveren.
Een lekker gerechtje voor als je bezoek over de vloer krijgt omdat je het, alhoewel het wat bewerkelijk is, helemaal op voorhand klaar kan hebben.
Wanneer het tijd is om te eten: even de oven in, aardappelen bakken en groene salade van dressing voorzien. Smakelijk!!


Ingrediënten

Voor de tomatensaus 
1 el  olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
2 el rode wijn
1 brik van 400g tomatenstukjes
200 g kerstomaten, gehalveerd
2 el peterselie, gehakt
1 el basilicum, geciseleerd
1 gehoopte tl gedroogde oregano
1/8 tl cayennepeper
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voor de vulling
250 g ricotta
125 g verse hoevekaas
4 el parmezaan, geraspt
2 el platte of gewone peterselie, gehakt
1 el basilicum, fijngesneden
1/2 tl kruidenzout of naar smaak
1 el bieslook, gesnipperd
1/8 tl cayennepeper

2 grote courgette, in 8 2-3mm dikke overlangse sneden op de mandoline gesneden
150 g geraspte mozzarella

Bereiding
Tomatensaus
  • Fruit de ui en de knoflook en blus met de rode wijn. 
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenstukjes, oregano en cayennepeper toe en laat 30 minuten op een zacht vuurtje stoven.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaten en de verse kruiden toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  • Kruid naar smaak met peper en zout

Vulling
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Leg de schijven courgette in een ingevette ovenschaal en bestrijk met wat olie.
  • Zet 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Draai om en grill nog eens 2 minuten zodat ze zachter worden en gemakkelijker op te rollen zijn.
  • Haal uit de oven, leg in een bord en herhaal tot alle schijven gegrilled werden.
  • Giet de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  • Neem een schijf courgette.
  • Smeer een eetlepel vulling gelijkmatig over één zijde van de schijf en rol op.
  • Leg de schijf met de naad naar beneden in de ovenschaal op de tomatensaus.
  • Herhaal tot alle schijven op zijn.
  • Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni en verdeel de mozzarella erover.
  • Zet  20 tot 25 minuten in de oven op 180°C.

Serveer met een groene salade en eventueel gebakken rozemarijnaardappeltjes of een stukje stokbrood.