dinsdag 29 april 2014

Wraps met hummus, tomaat, munt, koriander en komijn

Wraps - kort voor 'opgerolde Mexicaanse pannenkoeken of tortilla's met de allerheerlijkste vulling' - zijn met hun frisse beleg een ideaal lunchgerecht.
Ze bestaan in twee vormen: tarwe- of maïstortilla's alhoewel je ze in onze contreien het gemakkelijkst in de tarweversie vindt.

Deze vegetarische versie kreeg ik laatst op mijn verjaardag door mijn dochter geserveerd. Verschrikkelijk lekker!!!

De hoeveelheden zijn voor de verandering berekend voor 2 personen.

Ingrediënten

2 wraps
2 el hummus (zelfgemaakt zie recept elders op deze blog of zelfgekocht)
6 takjes verse koriander
6 takjes munt
6 takjes peterselie
2 pruimtomaten
1 kl komijnpoeder
peper en (kruiden)zout

Bereiding

  • Verwijder het steeltje van de tomaat, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij het vlees in kleine blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes in een zeef, strooi er wat zout over en laat 30 minuten uitlekken.
  • Verwijder de blaadjes van de koriander, munt en peterselie en hak grof.
  • Doe de tomaten in een kom en meng met de komijn, peper en eventueel nog wat zout.
  • Smeer de helft van de hummus op één van de wraps, verdeel de helft van de verse kruiden erover en eindig met de helft van de tomatenblokjes.
  • Plooi de de vier zijkanten van de wrap naarbinnen zodat een vierkant ontstaat. 
  • Rol vanaf één zijde de wrap stevig op terwijl je de inhoud en de zijkanten op hun plaats houdt. Snij hem schuin in twee en zet vast met een cocktailprikker.
  • Herhaal met de tweede wrap.


1 opmerking:

Esther zei

Klinkt erg lekker! Ik ga het proberen met een glutenvrije wrap!